Kan ek terugkeer na God?

Baie mense wat met christelike geloof grootgemaak is, het van God afskeid geneem toe hulle grootgeword het. Soms gebeur dit dat hulle later skielik besef: Ek was verkeerd, God is regtig daar!
Of: Ek kan nie die lewe alleen hanteer nie, ek het God nodig.
Of: die liefde van Jesus is so spesiaal, ek wil nie meer daarsonder lewe nie. Dan kan die vraag ontstaan, is daar ‘n pad terug?

God bring mense terug!

In Jeremia 31 is daar ‘n profesie oor hoe die volk Israel, wat na ‘n vreemde land geneem is as ‘n oordeel oor hul sondes, na hul eie land sal terugkeer. God self bring Israel terug. Daar staan ​​as ‘n belofte geskryf: Daar is ‘n toekoms vir jou nageslag, sê die Here, jou kinders sal na hulle besitting toe terugkom. (Jeremia 31:17) Hierdie belofte is ook vir jou as jy van God afskeid geneem het. Jy mag terugkeer na waar jy hoort, na die Here God en na Sy kerk.

As jy dit lees, kan dit wees dat jy nog saam met jou ouers kerk toe gaan, maar in jou hart reeds totsiens gesê het. Miskien het jy per ongeluk op hierdie blogpos afgekom. Miskien soek jy omdat jy ernstig daaraan dink om terug te draai. Miskien lees jy hierdie omdat jou ouers dit moeilik vind dat God geen plek in jou lewe het nie, en hulle het jou gevra om dit te lees om Sy uitnodiging te hoor.

Jy is welkom by God

Laat ek jou dit vertel: die uitnodiging om terug te kom is ook daar vir jou. Israel het deur die woestyn teruggekom. Die pad deur die woestyn is oop vir jou. Jou ouers hou daarvan om jou te sien kom. Die kerk hou daarvan om jou te sien kom. En bowenal, die Here God hou daarvan om jou te sien kom. In Jeremia 31:19 staan ​​daar:
“Ek het weggedwaal, maar ek het berou gehad,
ek het tot insig gekom en myself vol berou op die heupe geslaan,
ek het my geskaam, ek het skande oor my gebring,
ek is verneder oor die sondes van my jeug af.”

“Ek het tot insig gekom” beteken: Ek besef nou wie ek was. Ek het tot die insig gekom om te sien dat ek nie die mens is wat ek moet wees nie. Dat daar allerhande dinge in my lewe is wat nie reg is nie. As ek na my lewe kyk, skaam ek my daaroor. Maar dit alles is geen hindernis nie. Jy is welkom by God.

Miskien is jy glad nie so diep skaam nie. Want hier is ook ‘n verrassende vers: “Ek het weggedwaal, maar ek het berou gehad” (Jeremia 31:19a). Ons sou verwag om te lees: eerstens is jy jammer oor wat jy gedoen het, en dan verander jy jou lewe. Hier is dit andersom. Dit is moontlik dat jy tot stilstand gebring word, dat jy skielik besef dat God tog werklik is en dat jy nie sonder Hom kan klaarkom nie, dat jy na Hom wend – en dan eers begin jy besef hoe nodig jy Hom het.

Vergifnis en verandering

Hierdie hoofstuk beskryf ‘n nuwe verbond (Jeremia 31:33). Dit is ‘n verbond tussen God en Sy volk. Die Bybel wys vir ons dat in hierdie verbond twee woorde altyd ‘n leidende rol speel: vergifnis en verandering. Vergifnis gaan oor jou verlede. Wanneer jy na God terugkeer, vergewe Hy jou alles wat jy verkeerd gedoen het, op grond van Jesus se kruisdood. Verandering gaan oor jou toekoms. Sodra jy na Hom terugkeer, begin ’n lewenslange proses van verandering, sodat jy meer en meer sal word soos Hy jou bedoel het om te wees.

Ek wil hê jy moet weet wat die Here God van jou dink. Hier praat Hy van Efraim, daardie deel van Israel wat God verlaat het en so ver van Hom af gedwaal het. Jeremia 31:20:

Efraim is nie my troetelkind nie,
‘n kind in wie Ek My verlustig nie,
en tog, elke keer as Ek hom bestraf,
dink Ek met hartseer aan hom
en is Ek ontstel oor hom,
want Ek het hom baie lief,
sê die Here.

Dit is hoe Hy oor jou dink. Die Here God is ontsteld oor jou. Kom terug na Hom toe. Hy sal jou beslis genadig wees.

Deel plasing